image
Sursa foto: dse.md

PERICULOS: Zeci de persoane s-au aventurat astăzi pe gheața lacului Ghidighici; Salvatorii, în alertă // FOTO

Zeci de persoane au ieșit astăzi pe gheața lacului Ghidighici pentru a pescui. Și asta chiar dacă gheața lacului nu depășește grosimea de 7 centimetri, iar oamenii sunt în pericol să ajungă în apă.

Conform specialiștilor, pentru ca aflarea pe iazul înghețat să nu prezinte pericol, grosimea gheții nu trebuie să fie mai mică de 8 -15 cm. În caz contrar, persoana ar putea să se prăbușească cu ușurință și să rămână blocată în apa rece.

Pe parcursul zilei de astăzi, salvatorii, însoțiți de polițiști și reprezentanții Agenției Apele Moldovei, au informat zeci de iubitori de pescuit la copcă care se aflau pe toata suprafața bazinului acvatic. Angajații IGSU au comunicat cu oamenii de pe iaz și le-au vorbit despre riscurile la care sunt expuși.

Activitatea a fost realizată de un grup de peste 20 de persoane fiind utilizată o dronă, dar și o autospecială șenilată. La acțiunea de prevenire a participat conducerea IGSU care i-a îndemnat pe oameni la responsabilitate maximă.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 7 persoane inclusiv 2 minori.

laclac
laclac
laclac
laclac
laclac
laclac
laclac
laclac
laclac
laclac

Noutăţile partenerilor

comentarii: