image
Sursa foto: Hepta

Toți locuitorii unei insule din Italia au devenit suspecți de furt

Insula italiană Capraia din largul Toscanei, care are 200 de locuitori, e zguduită de un scandal uriaș, după ce zeci de furturi planificate meticulos s-au petrecut în această iarnă, într-o perioadă în care turiștii n-au avut acces pe insulă. Din acest motiv, toți localnicii au devenit suspecți, informează Digi 24, care citează Corriere della Sera.

Furturile au avut loc deopotrivă în case și magazine. În cel mai recent incident, hoții au dezactivat camera de supraveghere dintr-un magazin de tutun și au furat 60.000 de euro din seif. Hoții au pătruns și în casa viceprimarului, Fabio Mazzei, în noiembrie, și au plecat cu un seif care conținea bani și bijuterii.

„Este un lucru foarte trist, pentru că există sentimentul că ai un hoț în familie. Au lovit în ziua potrivită, deoarece știau că mă duc la Pisa, într-o vizită. Cine a intrat știa bine casa”, a declarat Mazzei.

Majoritatea locuitorilor își păstrează banii acasă, deoarece singura bancă de pe insulă a fost închisă anul trecut. Marida Bessi, primarul insulei, a declarat pentru Corriere della Sera că deja au început să apară fisuri în comunitatea altfel unită, iar locuitorii pe care îi leagă prietenii vechi au început să se privească cu suspiciune.

Mai multe teorii au fost luate în calcul de anchetatori, însă nu există indicii despre autorii furturilor. „Cei trei ofițeri de poliție ai insulei sunt foarte buni, fac tot ce pot. Dar ar trebui să aibă mai multe instrumente de investigație”, a precizat Marida Bessi.

„Riscul este ca sentimentul de comunitate solidă pe care l-am avut întotdeauna să fie pierdut”, a adăugat Marida Bessi.

Insula Capraia se află mai aproape de Corsica decât de Italia continentală și se poate ajunge pe ea doar cu barca, dacă vremea o permite.

Pe timp de vară, insula este vizitată de peste 4.000 de turiști. Au ajuns acolo celebrități ca antrenorul Marcello Lippi, cântărețul Enrico Nigiotti sau tenorul Andrea Bocelli, care are o casă în Capraia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: