(video) Grădinițele ar putea activa în regim obișnuit. Ministra Educației: „Administrația poate să-și modeleze programul de activitate”

Grădinițele ar putea activa în regim obișnuit de lucru. Ministra Educației, Lilia Pogolșa, susține că ministerul vine doar cu recomandări, iar factorul de decizie e la administrația grădinițelor. „Acest lucru este în responsabilitatea lor”, a declarat Lilia Pogolșa în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Ministerul vine doar cu recomandări pentru grădinițe. Principalele intrucțiuni sunt date de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP), or, administrația grădinițelor precum și organele locale de specialitate, în dependență de situația epidemiologică din teritoriu, poate să-și modeleze programul de activitate. Acest lucru este în responsabilitatea lor”, a declarat Lilia Pogolșa în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

La începutul lunii, a apărut o nouă petiție, prin care se cerea reluarea programului obșinuit de lucru a grădinițelor. Inițiativa, lansată de o membră a comunității Grupul Părinților Solidari, a adunat deja în jur de 3500 de semnături.


Pub