Dodon, către ambasadorul UE la Chișinău: „Dacă deputații vizați ar fi format o majoritate cu așa numitele partide proeuropene, partenerii occidentali ar fi tăcut pentru că.. duble standarde”

Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reacție după ce șeful Delegției UE la Chișinău, Peter Michalko, a declarat într-un interviu că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”. Dodon susține că dacă deputații, despre care vorbea șeful Delegației UE la Chișinău, ar fi susținut partidele proeuropene și pe Maia Sandu, ar fi format o „majoritate parlamentară situațională”, „ca în luna iulie a anului trecut, când toți împreună au votat în Parlament și au încercat să-l demită pe Chicu”, atunci „partenerii occidentali ar fi tăcut și nu s-ar fi arătat îngrijorați”.

Foto: colaj

„Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”, a declarat șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul unui interviu pentru Cotidianul TV.

La scurt timp, Dodon a venit cu un comentariu.

„Sunt sigur că dacă deputații la care se referă Peter Michalko, figuranți în raportul Kroll, (apropo, Filip, dar și alții acolo tot sunt), ar fi susținut așa-numitele partidele pro europene și pe Maia Sandu, ar fi format o majoritate parlamentară situațională, ca în iulie anul trecut, când toți împreună au votat în Parlament și au încercat să demită Guvernul Chicu.. atunci partenerii occidentali ar fi tăcut și nimic nu i-ar fi deranjat”

Oare avem duble standarde? Nu poate fi așa ceva! Am trecut prin asta de mai multe ori în Moldova, din 2009 până în 2019”, a scris Dodon pe contul său de Telegram.


Pub