(video) Lacul Ghidighici, luat cu asalt astăzi de pescari, deși grosimea gheții prezintă pericol de înec

Lacul Ghidighici a fost luat cu asalt astăzi de pescari. Angajații IGSU și-au continuat campania de prevenire a înecurilor, la unul dintre cele mai mari bazine acvatice din apropierea municipiului Chișinău. Oamenii au fost informați despre riscurile la care sunt expuși.

Specialiștii i-au îndemnat pe pescari să părăsească lacul întrucât gheața lacului nu depășește grosimea de 7 cm. Mai mult, salvatorii și polițiștii le-au înmânat pliante și i-au avertizat că aflarea la o distanță mare de mal le pune viața în pericol.

Activitatea a fost realizată de un grup de peste 20 de persoane fiind utilizată o dronă, dar și o autospecială șenilată.

Conform specialiștilor pentru ca aflarea pe iazul înghețat să nu prezinte pericol, grosimea gheții nu trebuie să fie mai mică de 8 -15 cm. În caz contrar, persoana ar pute să se prăbușească cu ușurință și să rămână blocată în apa rece.

La acțiunea de prevenire a participat conducerea IGSU care i-a îndemnat pe oameni la responsabilitate maximă. Conform datelor IGSU de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 7 persoane inclusiv 2 minori.

dse.md / Sursa:dse.md
dse.md / Sursa:dse.md
dse.md / Sursa:dse.md
dse.md / Sursa:dse.md
dse.md / Sursa:dse.md


Pub