Durleșteanu îl amenință cu judecata pe Grosu: Vă consideram un politician adult, nu „Pokemon”. Deja totul este grețos, păcat ca am dat votul

Candidata propusă la funcția de premier, Mariana Durleșteanu susține că îl va da în judecată pe liderul PAS, Igor Grosu, după ce politicianul a declarat că aceasta „a reușit să obțină suportul a tot ce este mai compromis, mai tranzacționat, corupt și vândut din politica R. Moldova”. Despre a asta a scris Durleșteanu într-o postare pe facebook, unde a atașat și o imagine cu declarația lui Grosu.

Foto: colaj

„Dl Grosu vă consideram un politician adult, nu „Pokemon”, acum ne vedem în instanță. Pentru ce jucați așa lucruri, cu ce sunteți mai bun ca mine? Deja totul este grețos, păcat ca am dat votul, nu justificați votul oferit. Tot acești oameni au votat Hibridul Guvernul Sandu”, a scris Durleșteanu.

Reacția vine după ce Igor Grosu a declarat într-un comentariu pentru deschide.md că„ Mariana Durleșteanu a obținut o performanță nemaivăzută. A reușit să obțină suportul a tot ce este mai compromis, mai tranzacționat, corupt și vândut din politica R. Moldova. Este o combinație de dodoni, șori și plahotniuci. Iată moștenirea acestor trei indivizi constituie suportul pentru acest candidat”.

captură foto / Sursa:captură foto

Guvernul Gavrilița 1 a acumulat zero voturi în ședița din 11 februarie 2021. În timp ce premierul desemnat își prezenta programul la tribuna centrală, liderul PSRM , Igor Dodon anunța o nouă candidatură la funcția de premier. Pentru Mariana Durleșteanu au semnat 54 de deputați din PSRM, Pentru Moldova și independenți, care au și anunțat în plen că au creat o majoritate parlamentară în acest sens.

În același timp, Platforma DA a anunțat că îl vrea pe Andrei Năstase desemnat la funcția de premier, pentru a „nu permite învestirea unui Guvern de stânga”.

Președinta Maia Sandu a convocat consultări cu fracțiunile parlamentare, petru care a fost criticată că ar fi fost „formale și superficiale”, iar la final a anunțat că o desemnează din nou pe Natalia Gavrilița, întrucât „are dubii privind unele semnături ale unor deputați ce au fost depuse pentru o altă candidatură”. Asta chiar dacă o decizie a Curții Constituționale stabilește că președintele țării este obligat să înainteze la funcția de premier candidatul pentru care au semnat cel puțin 51 de deputați.

Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Pe 23 februarie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale de examinare în fond a sesizării nr. 30a/2021 depuse la Curte de dnii Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki, deputați în Parlamentul Republicii Moldova.


Pub