Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O nouă tranșă de vaccin…

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, a zecea, sosește luni în România

vaccin_ro

A zecea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în România. Vin peste 200 de mii de doze de vaccin. Cele mai multe vor ajunge în București, iar altele în Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara, transmite MEDIAFAX.ro .

Cea de-a zecea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech constă în 201 240 de doze de vaccin și va ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă luni, 1 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Până acum, România a primit 1 308 509 de doze de la Pfizer BioNTech și au fost administrate 1 220 088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.

Aproape 33 de mii de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, arată ultima raportare a vaccinărilor.