Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Povestea băiatului care a alergat…

Povestea băiatului care a alergat 12 kilometri, în galoși, alături de participanții la un maraton, echipați ca la carte

Moment impresionant la maratonul Rubicon, care se desfășoară în aceste zile. Un copil a alergat tocmai 12 kilometri de rând cu participanții înscriși în competiție, încălțat în galoși de cauciuc, pentru că nu are altă încălțăminte. Cel care a emoționat internauții este Vitalii Cebotaru și este din Cîşliţa-Prut din raionul Cahul.

Încălțat în galoși și îmbrăcat modest, Vitalii s-a alăturat grupului de alergători încă de la punctul de start. El a parcurs 12 kilometri, de la Giurgiulești și până la Slobozia Mare, de rând cu sportivii antrenați și echipați profesionist, fapt ce i-a mirat pe participanți, dar și pe organizatorii evenimentului. Când a fost întrebat ce poartă în picioare, el a răspuns că sunt niște galoși, pentru că nu are altă încălțăminte.

Vitalii Cebotaru

Am discutat cu unul dintre participanții de la maraton ce a reușit să-l cunoască pe băiat.

Vitalii Cebotaru la maratonul Rubicon

Familia lui Vitalii se confruntă cu multe lipsuri. Sunt opt copii în familie și nu au propria casă. Familia locuiește în două camere oferite de Primărie. Povestea băiatului i-a emoționat pe mulți dintre participanții la maraton, care i-au cumpărat după asta nu doar adidași, ci și un costum de sport.

Astăzi, în cea de-a doua zi a maratonului, participanții au ajuns în raioanele din centrul țării.

Organizatorii spun că din cauza restricțiilor impuse de pandemie au fost nevoiți să reducă numărul de participanți, iar acest lucru s-a dovedit a fi dificil, întrucât, potrivit lor, au fost foarte mulți doritori de a se înscrie.

Maratonul RUBICON este la ce-a de-a 4 ediție și reprezintă cea mai lungă cursă de alergare ce se organizează în R. Moldova.