„Este plăcut să vedem cum în ochii noștri un loc sumbru se transformă în ceva stilat și plăcut.” Alexandru Ignatiuc, despre cum a ajuns să renoveze locuințe în Grecia

resized

Alexandru Ignatiuc a finalizat studiile de colegiu în Moldova și, înainte de a se implica în compania Evergreen International Properties, a lucrat în domeniul electricității și al sistemelor de ventilare. După absolvirea universității, s-a angajat într-o companie din Sankt Petersburg în calitate de inginer, iar acum transformă subsolurile Greciei în locuințe confortabile și plăcute pentru trai.

„În anul 2012, am decis să plec la Sankt Petersburg cu scopul de a studia la Colegiul Tehnic de Management și Comerț pentru o perioadă de trei ani, apoi am lucrat în domeniul electricității și al sistemelor de ventilare până în 2018, iar tot în acest an, am revenit la Sankt Petersburg pentru ca să-mi continui studiile la Universitatea Politehnică.”

Celelalte experiențe internaționale le-a avut în țări precum Irlanda, Țările de Jos, Grecia, Marea Britanie. Administrează proiecte imobiliare din 2018, care au contribuit foarte mult la creșterea și îmbunătățirea planului profesional. „Am reușit să fac schimb de experiență cu specialiști buni din domeniul ingineriei construcțiilor și am rămas impresionat de abilitățile și de exactitatea în lucru a angajaților, de tehnologia individuală pentru fiecare construcție la care au acces datorită unui protocol special în care se găsește fiecare detaliu specific construcției date. Dar totuși, baza profesională a fost stabilită la Sankt Petersburg, deoarece acolo am învățat cele mai multe lucruri și am realizat proiecte interesante în cadrul studiilor universitare.”

„Toate proiectele în care am fost și sunt implicat sunt interesante, deoarece de fiecare dată găsesc ceva nou de învățat”

„Adevărata provocare este atunci când împreună cu echipa reușim să transformăm un obiect simplu și modest într-o locuință renovată, confortabilă și primitoare. Aici pot să îmbin utilul cu creativitatea, obținând în final ceva practic, dar și frumos.

Cele mai interesante proiecte de renovare în Atena au fost câteva apartamente de lux în cadrul unui hotel. A fost ingenios faptul că fiecare apartament avea specificul său și anume erau reprezentate cele mai frumoase regiuni din Grecia. Într-un apartament era design specific Atenei – Acropola, în alt apartament era design specific regiunii Creta – Muntele Athos, în alt apartament era design specific orașului Salonic – Marea Egee. În Londra, un proiect ingenios și interesant a fost transformarea unei ferme în 12 apartamente și studiouri.”

„Provocarea de a renova apartamente vechi aduce cu sine o nouă experiență în care ne putem pune în practică ingeniozitatea și spiritul creativ”

„Este plăcut să vedem cum în ochii noștri un loc sumbru se transformă în ceva stilat și plăcut. Datorită condițiilor de trai adecvate și a serviciilor precum aer condiționat, internet, servicii menajere de două ori pe săptămână incluse în suma de plată pentru chirie, reușim să-i convingem pe greci să locuiască la parter.

Ne străduim să adoptăm un stil cât mai simplu posibil utilizând culori pastelate precum alb și albastru pentru pereți, în camera de baie utilizăm gresie de culori diferite și design pentru podea și pereți. Renovarea include și instalarea mobilei noi sau restaurarea celei vechi. Încercăm să păstrăm tot ce este posibil de reparat sau reciclat, ca să fie cât mai economic procesul de renovare și să ne conducem totodată după stilul local existent.

Parcursul meu în domeniul imobiliar a avut un debut destul de greu, cel mai complicat fiind faptul că nu cunoșteam nici limba engleză, nici limba greacă și astfel îmi era dificil să interacționez cu clienții și vânzătorii când alegeam obiectul și materiale de construcție sau de finisaj, care îmi erau necunoscute din cauză că erau foarte diferite de cele din Moldova sau Rusia. Acum, după ceva experiență, am găsit trucuri de comunicare și expertiză pe care o pot lămuri clienților.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Aliona Popov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente