/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ 15 milioane de lei, atât a costat cel mai scump teren licitat acum două zile de către Primăria Chișinău

missing
21 februarie 2021, ora 20:00

15 milioane de lei, atât a costat cel mai scump teren licitat acum două zile de către Primăria Chișinău. Lotul de pământ se află în cartierul Poșta Veche, iar conform actelor, acolo urmează să fie construit un bloc de locuit. În timp ce unii locuitori din preajmă nu s-au arătat plăcut suprinși de acest lucru, alții au precizat că edificiul este binevenit, însă doar dacă compania care va ridica blocul va ține cont și de infrastructură. În ce sectoare ale capitalei au mai fost vândute loturi de pământ, vedeți în cele ce urmează.

Licitația cu strigare organizată de către autoritățile municipale a avut loc vineri. În cadrul acesteia au fost adjudecate 11 terenuri, în valoare totală de 34,5 milioane lei. La concurs au fost expuse 15 loturi de pământ cu suprafețe de la 0,01 ha până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: blocuri de locuit, case individuale, bază de producere sau depozitare. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 150 de mii lei, la 4 milioane lei.

Terenul urmează a fi folosit pentru construcția unui bloc de locuit. Locuitorii din preajmă însă au păreri împărțite despre aceasta. Oamenii însă nu au rămas plăcut surprinși de faptul că în zonă va mai răsări un bloc de locuit. Aceasta a fost prima licitație funciară cu strigare din anul 2021.

Pe parcursul anului 2020, municipalitatea a vândut prin licitație funciară cu strigare 15 loturi de pământ din intravilanul municipiului, în sumă totală de 43,41 milioane lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram