/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Captura record cu anabolizante descoperită pe Aeroportul Internaţional Chişinău acum 5 ani, dată uitării

missing
21 februarie 2021, ora 20:21

Captura record cu anabolizante descoperită pe Aeroportul Internaţional Chişinău acum 5 ani a fost dată uitării. Dosarul penal în care figurau patru angajați de la Poșta Moldovei a fost suspendat. Informația a fost confirmată de reprezentații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Dosarul a fost instrumentat pe atunci de procurorul Vitalie Busuioc. Solicitat de TV8, Busuioc a declarat că nu au fost găsite persoane care pot fi puse sub învinuire și, astfel, nu sunt temeiuri de reluarea cauzei penale.  

Drumul celor 15 saci ticsiți cu steroizi s-a oprit anume aici, pe Aeroportul International Chisinau. Era luna februarie, anul 2016 când ofiterii SIS au descins la aeroport si au oprit contrabanda record cu anabolizante. Au găsit atunci aproape 400 de colete care, la prima vedere, arătau ca niște cărți.”

Atunci Serviciul de Informaţii şi Securitate, în comun cu autoritățile de frontieră anunța cu mare fast că a dat peste cap planurile criminale ale unor persoane care nici până astăzi nu au fost identificate, de a transporta, prin contrabandă, o cantitate impunătoare de anabolizante. Acestea urmau să fie vândute pe piața neagră din Uniunea Europeană. Estimările întregului lot sechestrat se ridica la sute de mii de euro. Pentru că a fost un caz de rezonanță am solicitat reprezentanților PCCOCS să ne spună la ce etapă se află dosarul.

Cu titlu de informare ținem să menționăm: cauza penală a fost pornită la 8 februarie de către Organul de Urmărire penală al Serviciului Vamal: contrabandă în proporții deosebit de mari săvârșită de mai multe persoane. În cadrul urmăririi penale au fost recunoscuți, în calitate de bănuiți, 4 angajați ai Poștei Moldovei.”

Potrivit procurorilor, prin ordonanța semnată de către Eduard Harunjen, Procurorul General interimar de atunci, cauza penală a fost transmisă Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Ulterior, prin ordonanțele procurorului Vitalie Busuioc, cei 4 angajați de la Poșta Moldovei au fost scoși de sub urmărirea penală pe motiv că lipsesc elementele infracțiunii.

Solicitat de Tv8, Vitalie Busuioc ne-a explicat de ce dosarul a fost suspendat.

“Urmărirea penală era efectuată de Serviciul Vamal. Ei au făcut toate acțiunile necesare de urmărire penală. În cazul în care fac toate acțiunile necesare și nu este identificată persoana posibilă care urmează să fie trasă la răspundere și există faptul săvârșirii infracțiunii urmărirea penală se suspendă”.

Tot din răspunsul oferit de către responsabilii de la PCCOSC am aflat că materialele cauzei penale au fost verificate însă nu au fost găsite temeiuri de reluarea urmăririi penale. Am încercat să obținem un răspuns și de la Serviciul Vamal în acest sens însă ni s-a cerut o adresare în scris, iar un răspuns nu am primit, deocamdată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram