/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Primele mărțișoare, în vânzare. Centrul Capitalei, împânzit de comercianți care și-au scos la tarabe cele mai deosebite mărțișoare

missing
21 februarie 2021, ora 21:00

Cu o săptămână înainte de primăvară, mărțișoarele au apărut, deja, în vânzare. Centrul Capitalei a fost împânzit de comercianți care și-au scos la tarabe cele mai deosebite mărțișoare. Croșetate, sau confecționate din mărgele, acestea atrag atenția trecătorilor. În timp ce unii vânzători spun că nu duc lipsă de clienți, alții recunosc că încă e prea devreme.  

Deși până la sosirea primăverii a mai rămas o săptămână, centrul Chișinăului a îmbrăcat straie de culoare roșie și albă. Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, zeci de comercianți și-au scos deja tarabele improvizate pline cu mărțișoare care mai de care. În spatele unei tarabe l-am surprins și pe Cristian, un tânăr de 17 ani. Băiatul spune că obiectele au fost lucrate manual chiar de către mama sa.

I-a luat aproape un an pentru le confecționa. Acum, Cristian o ajută să le vândă, iar pentru a prinde un loc mai bun, tânărul a venit dis de dimineață. Iar pentru că sosirea primăverii presupune și explozia de culori a naturii, această femeie în vârstă de 65 de ani, a confecționat timp de un an coșulețe cu flori, toate aranjate cu multă grijă și expuse la vânzare.

Unii comercianți au recunoscut însă că și-au scos marfa prea devreme. Majoritatea trecătorilor cu greu puteau să le treacă cu vederea. Mărțișorul este un obiect mic legat cu două fire împletite, înnodate, alb și roșu, care, conform legendelor, semnifică lupta vieții asupra morții, a sănătății împotriva bolii. De asemenea, mărțișorul este considerat un simbol al primăverii, al revenirii la viață a naturii și a tot ce o înconjoară. Acesta este purtat la vedere timp de aproximativ două săptămâni sau toată luna martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram