Principală  —  IMPORTANTE   —   Subiectul numirii unui nou judecător…

Subiectul numirii unui nou judecător la Curtea Constituțională și numirea în funcții până la atingerea plafonului de vârstă a patru judecători, pe agenda următoarei ședințe a CSM

Foto simbol

La ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de marți, 23 februarie, urmează a fi discutată demararea procedurii de numire în funcție a unui judecător la Curtea Constituţională (CC) care ar urma să ocupe locul rămas vacant după decesul judecătorului constituțional Eduard Ababei.

Pe agenda ședinței din 23 februarie se regăsește și anunțarea concursului pentru desemnarea unui membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor din rândul reprezentanților societății civile.

La ședința CSM de marți vor fi discutate și cererile a cinci judecători și candidați la funcția de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor și Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

Astfel, Mariana Sajin (judecătoare, Judecătoria Drochia), Elena Bolocan (judecătoare, Judecătoria Strășeni), Victor Olărescu (judecător, Judecătoria Hâncești), și Ramona Moșneguțu (judecătoare, Judecătoria Orhei) solicită să fie numiți în funcția de judecători până la atingerea plafonului de vârstă, iar Mihaela Timotin solicită să acceadă în funcția de judecătoare.

Agenda completă a ședinței CSM din 23 februarie 2021:

Precedenta ședință a CSM, care trebuia să aibă loc pe 2 februarie curent, a fost contramandată. La acea ședință primul punct de pe ordinea de zi viza desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții Supreme de Justiție. Acest subiect însă nu a mai fost inclus pe agenda ședinței din 23 februarie.