(foto) La spitalul municipal „Sfânta Treime” va fi deschisă o nouă secție de terapie intensivă pentru tratarea pacienților cu COVID-19

My Post (4)
Foto: colaj/diez

La Spitalul Clinic Municipal (SCM) „Sfânta Treime” va fi instituită o nouă secție de terapie intensivă, cu o capacitate de 14 locuri. În prezent, în spațiul prevăzut sunt desfășurate lucrări de reparație capitală, pentru care au fost alocați circa șase milioane de lei din sursele bugetului municipal.

Necesitatea creării acestei unităţi pentru sistemul medical municipal, a apărut odată cu debutul pandemiei COVID-19, când instituţia medicală, pe lângă serviciile de diferite profiluri, mai tratează şi 250 de pacienţi cu coronavirus.

Pentru echipamentul şi dispozitivele medicale (monitoare, ventilatoare, maşini de anestezie, paturi multifuncţionale etc.), dintre care o parte a fost deja achiziționat, au fost alocate surse financiare din partea Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi a partenerilor externi, în valoare de peste 10 milioane de lei.

Lucrările de reparație capitală a noii secții de terapie intensivă a SCM „Sfânta Treime” au început în decembrie 2020 și vor dura până în luna aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente