Moldova va primi primul lot de vaccin anti-COVID-19 până la sfârșitul lunii februarie

test covid (8)

Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Dr. Hans Kluge, a confirmat că primul lot de vaccin anti-COVID-19 va ajunge în Republica Moldova la sfârșitul lunii februarie.

Anterior, autoritățile deja au declarat că vaccinul va ajunge în țara noastră la mijlocul lunii curente.

Informațiile despre vaccin au fost discutate de președinta Maia Sandu și Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al OMS.

„Mi-am încheiat ziua cu o videoconferință cu Dr. Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa. Am mulțumit OMS pentru implicarea în acțiunile de răspuns la pandemia COVID-19 și am subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX – pentru 20 % din populația țării, așa cum s-a planificat. Am solicitat, de asemenea, ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX.

Reprezentantul OMS a confirmat că primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează sa ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Pe 11 ianuarie, autoritățile de la Chișinău au declarat că vaccinul va ajunge în țară la sfârșitul lunii ianuarie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente