fbpx

OMS dă asigurări: Vaccinul anti-COVID va ajunge în Republica Moldova la sfârșitul lunii februarie

Organizața Mondială a Sănătății (OMS) dă asigurări că vaccinul anti-coronavirus va ajunge în Republica Moldova la sfârșitul lunii februarie curent. Cel puțin asta afirmă șefa statului, Maia Sandu, care a avut o discuție cu directorul Biroului Regional al OMS, Hans Kluge.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mi-am încheiat ziua cu o videoconferință cu Dr. Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa. Hans a confirmat că primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează sa ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni”, a declarat Maia Sanu.

„Am solicitat, de asemenea, ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX. Am subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX – pentru 20% din populația țării, așa cum s-a planificat”, a mai punctat președinta.

ZUGO amintește că autoritățile, inițial, au anunțat că antidotul va ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lunii ianuarie. Ulterior, termenul a fost extins până la începutul lunii februarie.

De menționat este faptul că în țară ar urma să ajungă preparatele Pfizer, BioNTech și Oxford/AstraZeneca.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button