/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Încă o săptămână de restrictii dure în două sate din Hîncești. Autoritățile au interzis activitatea barurilor, iar slujbele ar urma să fie oficializate afară

missing
20 februarie 2021, ora 20:14

Încă o săptămână de restrictii mai dure în satele Nemțeni și Pogănești, din raionul Hîncești, aflate sub cod roșu din cauza îmbolnăvirilor cu noul tip de coronavirus. Autoritățile raionale au interzis activitatea barurilor, a cafenelelor, iar slujbele ar urma să fie oficializate afară. Totuși, potrivit presei locale, satele nu sunt în carantină totală. Doar unele instituții publice, precum primăriile, gimnaziile și grădinițele, au fost plasate în carantină. Deși în ultimele două săptămâni, în satul Nemțeni au fost depistate peste 40 de cazuri noi, oamenii au păreri împărțite despre înăsprirea măsurilor de protecție.

Deși în satul Nemțeni măsurile restrictive sunt în vigoare cel puțin până pe 28 februarie, astăzi, la intrarea în localitate nu am zărit niciun echipaj de poliție. Iar localnicii, care sunt atenționați să stea mai mult în case și să respecte normele anti-covid, erau cu treabă prin sat. Oamenii spun că nevoile i-au scos din case.

Alți săteni nu prea erau la curent cu faptul că localitatea lor se află în zona roșie din cauza îmbolnăvirilor cu noul tip de coronavirus.

Din spusele localnicilor, doar magazinele alimentare și poșta funcționează. Pe când barurile, cafenelele, benzinăriile au primit ordin să-și sisteze activitatea. Și slujbele la biserică trebuie să fie oficializate afară.

Asemenea restricții sunt impuse și pentru localitatea Logănești, tot din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Regimul restrictiv va dura până pe 28 februarie, arată o decizie a comisiei raionale pentru situații excepționale. Potrivit datelor de astăzi, în raionul Hîncești au fost depistate alte 22 de cazuri noi de îmbolnăviri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram