image
Sursa foto: twitter.com/BogdanAurescu

Bogdan Aurescu: „Urmărim cu atenție ce se întâmplă în RM”; Ce spune despre lotul de vaccinuri pe care ni-l va oferi România

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a evitat să comenteze situația politică de la Chișinău, dar dă asigurări că România urmărește cu atenție tot ce se întâmplă în Republica Moldova.

Aflat astăzi în vizită la Chișinău, șeful diplomației de la București a fost solicitat să comenteze situația politică de la Chișinău.

„Urmărim cu multă atenție tot ce se întâmplă în Republica Moldova care este o prioritate absolută de politică externă pentru România. Ne interesează ce se întâmplă aici, dar nu o să comentez public cu privire la politica internă de la Chișinău”, a declarat Bogdan Aurescu.

În ceea ce privește lotul de vaccinuri pe care România urmează să le ofere țării noastre, oficialul de la București a menționat că, în prezent, se duc negocieri intense în acest sens cu producătorii de vaccinuri.

„Depunem eforturi susținute și am încredere că acest demers va fi inițiat cât mai curând. Purtăm discuții intense cu producătorii și Comisia Europeană. Sunt o serioe de acorduri care trebuie să fie încheiate. Toate aceste aspecte vor fi clarificate sperăm cât mai curând”, a declarat Bogdan Aurescu.

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat un nou pachet de asistență pentru Republica Moldova. Bucureștiul va oferi 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid, dar și medicamente și echipament medical pentru bolnavii de Covid. Primul lot de echipamente, în valoare de 2,3 milioane de euro, a ajuns astăzi la Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: