image
Sursa foto: gov.md

În 2020, SIS a blocat 61 de site-uri care promovau știri false despre pandemie

Serviciul de Informații și Securitate a blocat 61 de site-uri care promovau știri false despre pandemie. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței colegiului SIS la care a participat președintele Maia Sandu și premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, în cadrul ședinței, directorul SIS, Alexandru Esaulencu a prezentat raportul de activitate al intituției pentru anul 2020.

Șeful SIS a raportat că pe parcursul anului trecut, instituția a inițiat peste 420 de investigații, ce aveau drept scop combaterea unor pericole la adresa securitatății energetice, a pieței financiare și a bugetului public.

Printre principalele obiectivele  ale instituției pentru anul curent, sunt combaterea fenomenului corupției și realizarea măsurilor ce ar contribui la ameliorarea situației în regiunea transnistreană.

Șeful SIS a declarat că instituția a înregistrat „o creștere a indicatorilor de rezultat”, menționând în mod special asigurarea reacției prompte în eradicarea pericolelor care au reieșit din criza pandemică. În acest sens, angajații au întrepprins un șir de măsuri care au avut drept scop blocarea a 61 de surse informaționale anonime.

Președintele Maia Sandu a menționat la eveniment că amenințarea majoră la adresa statului este corupția, în special corupția la nivel înalt - ea face Moldova mai săracă, mai vulnerabilă și mai slabă. „Pe parcursul timpului, SIS a fost utilizat în anumite cazuri în beneficiul unor interese înguste, nu în interes național. Eu nu voi tolera asemenea abordări. Și acum, mai mult ca niciodată, este necesar să muncim pentru a reclădi încrederea cetățeanului în instituțiile statului.

Și eu, și colegii mei vom susține reforma instituției, astfel încât oamenii demni și integri să fie promovați și nimeni să nu-i oblige să acționeze contrar legii. Republica Moldova are nevoie de un Serviciu de Informații puternic, proactiv și eficient”, a menționat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: