image
Sursa foto: Jurnal TV

„Credeam că arde cu copilul în casă...”; Drama a două familii din Bubuieci, rămase pe drumuri în toiul iernii // VIDEO

Năpastă într-o gospodărie din comuna Bubuieci, municipiul Chișinău. Două familii - patru adulți și trei copii, printre care și un bebeluș de opt luni - au rămas pe drumuri, după ce casa în care locuiau a ars în totalitate în urma unui incendiu devastator, care a pornit de la sobă. Tot ce au reușit să scape de flăcări au fost hainele de pe ei și actele.

Flăcările au cuprins încăperea pe la miezul nopții, când toți dormeau.

„Zic, arde casa, ardem de vii în casă. Soțul a scos câte o plapumă afară la copii. Cumnata nu ieșea cu copilul și credeam că arde în casă. Eram afară și nu puteam să ieșim să-i scoatem, dar cumnata a reușit să iasă cu copilul de opt luni pe geam. Am făcut câțiva pași și a explodat aici odată că a cuprins tot în flăcări”, povestește Nadejda Batereanu.
„Am reușit și am tras un halat pe mine, am deschis geamul și am sărit la poartă. Nu puteam să ies pe aici, pentru că îmi era frică să nu-mi înăduș copilul”, își amintește cu groază Elena Toderaș.

Nu au reușit să salveze nimic din ce au agonisit. Acum, cele șapte suflete sunt adăpostite de rude.

„În chiloți, în pijamă, așa am ieșit. Am rămas pe drumuri cu trei copii, fără casă, fără masă, fără nimic. Nu știu ce o să facem. Totul este distrus, totul este ars. Trebuie de făcut totul de la zero. Nu ai cum să treci aici să trăiești cu copiii. Suntem pe drumuri”, spune una dintre victime.
„Stăm la fratele mai mare al soțului, dar cât putem sta pe capul lui sau la altcineva. Am rămas fără casă, fără masă, cu copil mic”, povestește cealaltă femeie.

Necazul se ține lanț de cele două familii.

„La noi vine una peste alta. De patru ani, copilul are epilepsie, mămica a murit în octombrie și acum casa a ars. Am rămas pe drumuri. Numai scârbă din toate părțile”, mai spune Nadejda Batereanu.

Primarul comunei Bubuieci, Igor Moraru, afirmă că situația va fi discutată la ședințele Consiliului Local, iar consilierii vor merge la fața locului.

„Avem grupul de inițiativă care colectează și haine și produse alimentare. Vom vedea, dacă vor restabili casa, fie le vom da bani, fie vom procura materiale de construcție ca să îi ajutăm. Clar că nu vom putea acoperi toate cheltuielile, dar ne vom strădui în limita posibilităților să îi ajutăm”, afirmă primarul.

Cei care vor să le întindă o mână de ajutor celor două familii, pot suna la numărul de telefon 060147503.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: