(video) Ministra Educației despre diploma Alei Nemerenco: „Trebuie să faci studii, să susții examene, teza de masterat, ceea ce nu s-a întâmplat”

Ministra Educației în exercițiu, Lilia Pogolșa, susține că diploma de master a consilierei Ala Nemerenco ar fi fost eliberată ilegal. Declarația a fost făcută aseară în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.

Foto: colaj

„Conform legii învățământului din 1997 și conform regulamentului studiilor de masterat specializat, aceasta diplomă nu întrunește cerințele ori pentru a avea o diplomă de master trebuie să realizezi studii, să susții examene și să susții teza de master, lucrurile acestea nu s-au întâmplat”, a declarat Pogolșa.

Consiliera președintei pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu anumite precizări referitoare la studiile și diplomele pe care le deține, după ce a fost acuzată de PSRM că ar deține ilegal dipploma de masterat și după ce socialiștii au solicitat demisia acesteia din funcție.

Într-un briefing de presă, deputații PSRM, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate, și familie Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia, membră a comisiei, au solicitat Ministerului Sănătății să anuleze ordinul prin care a fost eliberată diploma de master a consilierei, solicitând demisia consilierei prezidențiale pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetarii a prezentat un răspuns pentru PSRM cu privire la legalitatea diplomei de masterat, obținută de consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

În răspunsul oferit de MECC, este precizat că Ala Nemerenco, dar și alte șase persoane, nu figurează în Ordinul de admitere la studii de masterat, nu există situația academică pe acești ani și nici Ordinul cu privire la componența comisiei și procesul-verbal în baza căruia s-a eliberat diploma de master.

Consiliera președintei, Maia Sandu, în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, anunță că a inițiat procedurile juridice de acționare în judecată, pentru apărarea demnității și reputației profesionale, contra celor implicați direct în această campanie - deputații socialiști Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia, Nichita Țurcanu.


Pub