(doc) Președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, restabilit în funcție de Judecătoria Criuleni

Președintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, a fost restabilit în funcție de către Judecătoria Criuleni, după ce în luna decembrie 2020 acesta a fost suspendat din funcție pe o perioadă de 60 de zile pentru abuzul în serviciu prin decizia Consiliului raional Dubăsari.

Foto: Consiliul Raional Dubăsari/fb

Grigore Filipov a acționat în judecată decizia de suspendare, susținând că decizia emisă de Consiliul Raional Dubăsari constă în faptul că „au fost întreprinse măsuri neprevăzute de legislaţie, fiind adoptat un act cu caracter arbitrar”.

Potrivit Încheierii judecătorești, magistratul „a admis cererea reclamantului privind suspendarea actului administrativ contestat de în cauza de contencios administrativ la acțiunea depusă împotriva Consiliului Raional.

Actul emis de magistratul Sergiu Caraman a fost publicat pe pagina Anticorupție.md.

Amintim că la data de 16 decembrie 2020, preşedintele raionului Dubăsari, ales local din partea PSRM, Grigore Filipov, a fost suspendat din funcție pe o perioadă de 60 de zile pentru abuzul în serviciu.

Totodată, pentru neglijență în serviciu și intimidarea consilierilor raionali a fost votată eliberarea lui Sergiu Grigoriev din funcția de vicepreședinte de raion.

Drept reacție, Partidul Socialiștilor a precizat că „PSRM condamnă încălcarea legii care a fost comisă în cadrul ședinței Consiliului raional Dubăsari din 16 decembrie, cînd coaliția reunită în grabă PAS-PPDA-PDM a decis suspendarea temporară de la atribuții a președintelui și vicepreședintelui raionului Dubăsari conform unei „scheme” inventate din mers.”

Portalul Zona de Securitate scrie că în primavara acestui an, preşedintele raionului Dubăsari care a spus că trei localităţi aflate sub jurisdicţia R. Moldova s-ar afla, acum, sub controlul regimului de la Tiraspol. În baza acestor declarații Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, a fost denunţat la Procuratura Generală de către deputaţii Platformei DA.

Filipov a mai fost la un pas de a fi demis pe 4 semptembrie 2020 când din cei 27 de consilieri raionali, 17 i-au acordat vot de neîncredere. Un vot a lipsit ca Filipov să-şi piardă funcţia. El s-a ales atunci doar cu aviz negativ la raportul de activitate pentru anul 2020.

Consilierii opoziţiei şi veteranii prezenţi la şedinţa de pe 4 septembrie l-au acuzat pe Grigore Filipov de mai multe ilegalităţi şi chiar de inacţiune pentru a apăra integritatea teritorială a R. Moldova.

Preşedintele raionului Dubăsari a fost filmat în timp ce oferea câte 400 de lei cetăţenilor pentru ca aceştia să voteze PSRM, la alegerile parlamentare din 2019. Grigore Filipov este membru al Partidului Socialiştilor, dar şi rudă, prin alianţă, cu Igor Dodon, cel din urmă fiind nașul de cununie al fiului lui Filipov.

Ziarul de Gardă a efectual o investigație anul trecut, care îl viza și pe Grigore Filipov. Este vorba despre un material legat de mai mulți oameni din anturajul prezidențial, în frunte cu fratele, cumnata, finii, nașii, cumătrii sau colegii de facultate ai cuplului Galina și Igor Dodon care au dezvoltat și au fortificat afaceri și averi de milioane și de care famila extinsă profită din plin.


Pub