Licitație de milioane pentru 11 terenuri din capitală: Câți bani vor ajunge în conturile Primăriei

În cadrul primei licitații funciare cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău, care a avut loc vineri, au fost adjudecate 11 terenuri, în valoare totală de 34,5 milioane lei, informează Primăria municipiului Chișinău.

Foto: chisinau.md

La concurs au fost expuse 15 loturi de pământ cu suprafețe de la 0,01 ha până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent (pentru deținătorii de terenuri adiacente), case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 150 de mii lei, la 4 milioane lei.

Pentru 4 loturi expuse nu s-au înregistrat participanți, iar ultimele 2 au fost adjudecate prin negocieri directe, deoarece s-a înregistrat câte un singur participant. Cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane lei, pornind de la prețul inițial de 4 milioane lei. Acesta are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe.

Primăria Chișinău menționează că pe parcursul anului 2020, municipalitatea a vândut prin licitație funciară cu strigare 15 loturi de pământ din intravilanul municipiului, în sumă totală de 43,41 milioane lei.


Pub