Președinta Parlamentului, videoconferință cu raportorii Comisiei de la Veneția. Agenda subiectelor discutate

Președinta Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întâlnire în format de videoconferință cu raportorii Comisiei europene pentru democrație prin drept (Comisia de la Veneția).

Foto: multimedia.parlament.md

La întrevedere a participat președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Legislativului, Vasile Bolea, precum și în regim online – ministru al justiției, Fadei Nagacevschi.

Din partea Comisiei de la Veneția la reuniune au participat raportorii Lydie Err (membru din partea Luxemburgului), Johan Hirschfeldt (membru supleant din partea Suediei), Jørgen Steen Sørensen (membru din partea Danemarcei) și Igli Totozani – expert (Albania).

Subiectul discuțiilor l-a constituit proiectul de Lege privind Avocatul poporului pentru drepturile antreprenorilor, la care partea moldavă a solicitat opinia Comisiei de la Veneția.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a mulțumit raportorilor pentru dialogul eficient, accentuând că expertiza Comisiei de la Veneția este extrem de utilă pentru Republica Moldova în eforturile ei de a construi un stat de drept cu o justiție pe deplin funcțională.


Pub