Ultimele detalii privind perchezițiile de la ANP: Ce spune Procuratura și cum comentează instituția vizată

Procurorii PCCOCS au efectuat în această după-amiază percheziții la Direcția Protecție internă a Administrației Națională a Penitenciarelor, însă, acestea nu au legătură cu dosarul escrocheriilor cu carduri bancare.

Foto: anp

„Motivul perchezițiilor ține de investigarea unuia din adjuncții Administrației de către PCCOCS pentru abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale (dosar diferit de cel investigat de Procuratura municipiului Chișinău la subiectul escrocheriilor cu cardurile bancare din Penitenciarul nr. 18 Brănești)”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Instituția mai precizează că, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, dispozitive de stocare a informației și alte obiecte care prezintă importanță pentru obiectul investigației.

În legătură cu această situație și Administrația Națională a Penitenciarelor a venit cu un comunicat de precizare.

„În contextul informațiilor publicate în mai multe surse mass-media despre percheziţiile desfășurate la Administrația Națională a Penitenciarelor, precizăm că acestea nu au legătură cu dosarul escrocheriilor cu carduri bancare.

Reiteram că, ANP nu tolerează eventuale implicări ale angajaților în activități neregulamentare.

Totodată, încurajăm instituțiile mass-media, să se informeze din surse oficiale ale instituțiilor ce desfășoară acțiunile procesuale pentru mediatizarea obiectivă a informațiilor”, se arată în comunicatul emis de ANP.


Pub