Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un doctor și o…

Încă un doctor și o asistentă medicală au fost răpuși de noul coronavirus. Mesajul transmis de către autoritățile din Sănătate

Încă doi lucrători din R. Moldova au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ministerului Sănătății vineri, 19 februarie.

Potrivit autorităților, Elena Russu, care activa în calitate de asistentă medicală în secția de terapie intensivă pentru nou-născuți din în Spitalul Raional Ceadîr-Lunga, a fost internată în spital la 5 februarie curent, iar astăzi a decedat.

„MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor, în legătură cu trecerea în neființă a Elenei Russu, asistentă medicală în secția de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Regretăm pierderea un lucrător medical iscusit și dedicat, care a activat în sistemul medical peste 30 de ani. Aceasta a  fost internată la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga, la data de 5 februarie. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, menționează reprezentanții MSMPS.

Tot astăzi a pierdut lupta pentru viață și doctorul Ion Lungu, care activa în calitate de medic terapeut în secția boli cronice și îngrijiri paliative a Spitalului Raional din Cantemir.

Cu profund regret anunțăm despre trecerea la cele veșnice a doctorului Ion Lungu, medic terapeut în secția boli cronice și îngrijiri paliative a SR Cantemir. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe 11 februarie.  Exprimăm sincere condoleanțe și compasiune familiei, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat”, transmite MSMPS.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la debutul pandemiei de COVID-19 în R. Moldova, 85 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.