Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Sandu a discutat cu…

Președinta Sandu a discutat cu Directorul Biroului Regional al OMS pentru Europa despre evoluția situației pandemice. Când ajunge primul lot de vaccin în R. Moldova

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a avut o discuție cu Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, Hans Kluge, despre evoluția situației pandemice.

În context, șefa statului a menționat că reprezentantul OMS a confirmat că primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni.

Am mulțumit OMS pentru implicarea în acțiunile de răspuns la pandemia Covid-19 și am subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX – pentru 20% din populația țării, așa cum s-a planificat”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Tot aici, șefa statului menționează că a solicitat ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX.