Stadiul de implementare a proiectului-pilot privind sistemul de taxare electronică

   2778

Primăria municipiului Chișinău informează că proiectul pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi lansat la mijlocul lunii martie.

La etapa de pilotare, va fi aplicată taxarea electronică în 90 de troleibuze (de pe rutele nr.10, nr. 22, nr. 30, nr. 32) şi 46 de autobuze (de pe rutele nr.2, nr.5, nr.9, nr.26, nr.33) din capitală. Acest sistem va fi testat timp de 6 luni de către Companiile MasterCard şi VISA, parteneri ai proiectului.

Totodată, responsabilii din cadrul Direcţiei generală transport public şi căi de comunicaţii, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău" și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze", au finalizat etapa de pregătire a contractelor ce urmează a fi încheiate cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică. De asemenea, sunt în desfășurare instruirile pentru angajaţii întreprinderilor municipale de transport, iar în perioada următoare va fi instalat echipamentul electronic în unitățile de transport.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a convocat o ședință cu responsabilii de municipali, unde au fost prezentate informații actualizate privind stadiul și etapele de implementare a proiectului pilot. Astfel, specialiștii urmează să definitiveze mai multe scenarii, pentru a încadra toate categoriile de cetăţeni, inclusiv persoanele care posedă abonament la călătoria în transportul public sau persoanele care beneficiază de facilităţi de călătorie.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat.