Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

19 Feb. 2021 / 12:00

Problemele din domeniul energetic, discutate de preşedintă cu specialiştii în domeniu

Preşedinta Maia Sandu a avut astăzi o şedinţă cu specialişti în domeniul energetic, pentru a discuta problemele din domeniu şi a identifica soluţii strategice.

„Sectorul energetic a fost sabotat ani la rând de diverse interese de grup, de factori politici şi economici, fiind o sursă imensă de venituri ilicite pentru demnitarii corupţi. Acest lucru trebuie să înceteze, mai ales că domeniul energetic afectează toţi cetăţenii şi ţine de securitatea statului. Lipsa unui guvern cu împuterniciri depline şi a unui parlament funcţional complică lucrurile şi mai tare”, a menţionat Maia Sandu.

Subiectele discutate ţin de achiziţionarea de energie electrică, interconexiunea sistemului energetic autohton cu cel al României, modernizarea sistemelor de încălzire centralizată, aprovizionarea cu gaze, consolidarea independenţei Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică şi a Consiliului Concurenţei, eficienţa energetică, energia regenerabilă. 

Potrivit preşedintei, „o prioritate rămâne investigarea schemelor de corupţie din sectorul energetic, care duce la îmbogăţirea unor persoane din contul creşterii preţurilor pentru consumatori”.

Comentarii