04:15:11 29.03.2024
Stiri

Candu o îndeamnă pe Maia Sandu să NU se grăbească cu anticipatele, pentru că va „BLESTEMA” decizia: „În Parlament vor accede Șor, Dodon, PAS și Usatîi, CONTROLAT de Moscova”. Acesta a povestit cum l-a luat pe Filip în biroul Zinaidei Greceanîi

Actualitate 19.02.2021 15:59 Vizualizări6951 Autor: Ziarul National
Candu o îndeamnă pe Maia Sandu să NU se grăbească cu anticipatele, pentru că va „BLESTEMA” decizia: „În Parlament vor accede Șor, Dodon, PAS și Usatîi, CONTROLAT de Moscova”. Acesta a povestit cum l-a luat pe Filip în biroul Zinaidei Greceanîi


Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, o îndeamnă pe Maia Sandu să nu se grăbească cu alegerile parlamentare anticipate, deoarece următorul guvern ar putea fi învestit, cel mai devreme, prin lunile septembrie – octombrie 2021. Asta în cel mai bun caz, pentru că R. Moldova ar putea să nu aibă în 2021, după alegerile parlamentare anticipate, un guvern plenipotențiar. Astfel, pentru a evita un dezastru, e nevoie de învestit de urgență un guvern anticriză, care să funcționeze până la alegerile anticipate.

„A trecut o lună jumătate din acest an, iar Guvernul s-a împrumutat de la băncile comerciale din R. Moldova cu aproape 4 miliarde de lei. Vedeți cu ce preț se plătesc acum pensiile și salariile? Se știe că bani mai sunt până în luna mai. Următorul guvern poate fi învestit cel mai devreme în luna septembrie-octombrie. În același timp, guvernul poate să nu fie învestit deloc în anul 2021”, a spus Candu astăzi, într-un live pe Facebook.

Citește și: De la „DODON PLEACĂ”, la principalul NEGOCIATOR pentru o nouă coaliție de salvare a lui Dodon? Andrian Candu a încercat să CONVINGĂ deputații din PD să semneze lista în susținerea Marianei Durleșteanu

Fostul spicher a adăugat că în viitorul parlament, potrivit sondajelor de opinie, vor accede doar patru formațiuni politice, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) al Maiei Sandu se va pomeni în opoziție.

„În viitorul parlament vor intra Șor, Usatîi, Dodon și echipa PAS. Echipa PAS a Maiei Sandu ar putea să obțină de două – trei ori mai multe mandate decât are astăzi (45), dar să stea în opoziție. Astfel, cei care într-un glas și într-o minte cereți astăzi anticipate… s-ar putea ca după asta să blestemăm momentul… Că nu am fost un picuț mai înțelepți, mai calculați și am adus în parlament pe cine? Același Șor, aceiași socialiști? Însă și Usatîi, care poate fi controlat foarte ușor de Moscova și nu doar. Ei o să ne conducă țara. Cine va veni în parlament vor decide cetățenii, dar până se va forma un nou guvern țara trebuie guvernată de un guvern anticriză, pe o anumită perioadă de timp”, a spus Candu.

Sursa citată a precizat că cei șapte deputați de la „Pro Moldova” sunt gata să voteze un guvern anticriză, fie chiar și în frunte cu Mariana Durleșteanu: „Dacă sunt 51 de semnături în parlament, cu excepția semnăturilor de la Șor, care înaintează un candidat la funcția de premier, noi suntem dispuși să votăm. Asta dacă va fi o echipă profesionistă, cu un program de guvernare bun. Noi am fost dispuși să votăm și Guvernul Nataliei Gavrița, doar că ea ne-a cerut să nu o votăm”.

Citește și: Andrian Candu NU vede o problemă ca „Pro Moldova” să fie la GUVERNARE împreună cu PSRM: „Nu mă interesează că e PSRM… În perioadele de criză, colorile politice și DOCTRINELE nu mai contează”

Andrian Candu s-a referit și la episodul de joia trecută, când, potrivit spuselor lui Pavel Filip, a încercat să intermedieze o majoritate parlamentară cu socialiștii, în sprijinul Marianei Durleșteanu.

„Socialiștii ne-au contactat săptămâna trecută. Ne-au întrebat dacă suntem dispuși să semnăm pentru un candidat profesionist, neafiliat politic – Mariana Durleșteanu. Noi am întrebat cine mai semnează pentru această candidatură. Ni s-a spus că sunt semnăturile lui Șor și „Pentru Moldova”. Astfel, noi am spus că nu vom semna în cazul acesta. I-am întrebat dacă au discutat cu deputații de la Platforma „DA”, PD… Socialiștii mi-au spus că au discutat cu Platforma „DA”, doar că sunt rezervați și nu au oferit un răspuns. În același timp, Pavel Filip nu a oferit niciun răspuns, deși s-a vorbit cu el. Atunci le-am spus că suntem dispuși să semnăm, dacă vor fi și alte partide prooccidentale. Anume de asta m-am apropiat de Pavel Filip și l-am întrebat dacă a discutat cu socialiștii și cum va acționa. El mi-a spus că nu a discutat cu nimeni, deși socialiștii au spus altceva. Astfel, mi-am dat seama că cineva dintre ei minte. De aceea am decis să văd opiniile lor și, împreună cu Pavel Filip, am mers la doamna Greceanîi. Ea a spus că există disponibilitatea ca să semneze doar socialiștii, dacă vor semna alte partide (PD și „Pro Moldova”). Noi ne-am luat o pauză, am spus că trebuie să mergem să discutăm cu fracțiunile noastre. Așa că nu a fost niciun fel de intermediere. E o chestie normală, ce ține de consultarea între fracțiuni”, a conchis Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md