13:21:47 24.04.2024
Stiri

Grădiniță ultramodernă în Târnova: Guvernul României a alocat 2,4 milioane de lei pentru renovarea acestei instituții

Actualitate 19.02.2021 18:30 Vizualizări1203 Autor: Ziarul National
Grădiniță ultramodernă în Târnova: Guvernul României a alocat 2,4 milioane de lei pentru renovarea acestei instituții


Copiii din satul Tîrnova, raionul Edineț dispun de o grădiniță ultra modernă, care ar putea concura cu cele mai dotate instituții preșcolare din țară. Pereții termoizolați și acoperișul renovat au schimbat radical aspectul de odinioară a clădirii. Totul grație suportului României, care a acordat un grant în valoare de 2,4 milioane de lei.

„Condițiile sunt foarte bune, copiii vin (acasă) foarte mulțumiți de la grădiniță, cu o bucurie enormă. Aș putea spune că este o grădiniță dintre cele mai bune din raion, este foarte cald, copiii vin doar într-o maletă, nu îi îmbrăcăm gros”, a declarat un părinte, transmite Nord News.

Grație condițiilor moderne, grădinița nu duce lipsă de copii. Instituția a fost dotată cu mobilier, tehnică nou și blocuri sanitare.

„Grădinița „Ghiocel” are bloc sanitar bine dotat cu cratițe de inox, bucătărese bine instruite, avem soră medicală și cabinet medical, avem condiții foarte bune, dacă înainte, în blocul sanitar nu se încălzea, era greu să facem mâncare, bucăteresele lucrau în frig, acum avem condiții minunate”, a spus directorul grădiniței, Ala Goraș.

Copiii de aici au parte de jucării personalizate și câte trei seturi de albituri indivuale. Mai mult, micuții pot urmări emisiuni educaționale la televizoarele achiziționate în cadrul proiectului.

„Este foarte bine pentru că avem condiții și este ușor de lucrat cu copii chiar și pe timp de pandemie. Noi suntem prima grădiniță din raion care s-a redeschis pe data de șapte septembrie. Înainte ne încălzeam de la sobe, se încălzea doar sala de grupă, dormitorul nu se încălzea, acum se încălzește totul și este foarte bine”, a spus educatoarea Georgeta Feodorov.

Inițiativa de a reabilita grădinița aparține primarului, care și-a dorit condiții mai bune pentru copiii din sat.

„Îmi era rușine de satul meu, pentru că era într-o stare de pe vremea colhozului. Am aplicat la un poiect în două etape. În prima etapă a fost renovată parțial grădinița, au fost realizate lucrările pe interior, schimbate geamurile, ușile, blocurile sanitare. În primul meu an de mandat, eu intram în grupele pentru copii și erau doar câte trei-patru copii, sărmanii nu rezistau până la sfârșitul zilei, era foarte frig, se încălzeau cu sobe. Astăzi avem o cazangerie, avem condiții europene și moderne”, a declarat Cornelia Rusu, primarul satului Tîrnova, rn. Râșcani.

Renovarea grădiniței din Tîrnova a avut loc în cadrul unui proiect finanțat prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM). România a alocat în acest sens 2,4 milioane de lei, iar autoritățile locale au contribuit cu 300 de mii de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md