(video) Poate fi instalat pe orice maşină! Sistemul care permite vehiculelor să evite acvaplanarea

Proiectul companiei elveţiene Easyrain Solution, care este dezvoltat inclusiv cu participarea Bosch și ItalDesign, este conceput pentru a salva șoferii de fenomenul acvaplanării, care deseori duce rezultă în producerea de accidente rutiere.

Pentru combaterea acelui strat de apă care se formează între carosabil şi roată se propune de folosit nimic altceva decât tot… apă!

https://www.youtube.com/watch?v=ITh0GBZ4oOI

Ideea inginerilor este de a instala un fel de aspersor controlat electronic în fața roților mașinii numit Aquaplaning Intelligent System (AIS). Senzori speciali vor detecta pierderea aderenței pe drumurile umede, iar primele vor pulveriza jeturi de apă de înaltă presiune în fața roților. 

Aceste jeturi ar trebui să disipeze, să “distrugă” acel strat gros de apă, ajutând banda de rulare a anvelopei în cazul în care acele caneluri de pe ea nu pot devia toată cantitatea pe lateral, asigurând astfel contactul direct al roților cu drumul şi stabilitatea maşinii.

https://www.youtube.com/watch?v=rIkLK7EGC0k

Creatorii sistemului au publicat, de asemenea, un filmuleţ din testele preliminare, prin care au comparat traiectoria mașinilor echipate cu aspersoare și fără aceasta într-o situație identică – trecerea peste o baltă de apă, cu viteză mare, imediat după ieşirea dintr-o curbă.

Conform calculelor dezvoltatorilor, soluția lor face mai exemplară, mai bună stabilitatea mașinii cu 35% pe linie dreaptă și cu 30% – în viraje.

https://www.youtube.com/watch?v=ELq_fOYwc6A

Easyrain Solution menţionează că sistemul lor poate fi utilizat pe orice tip de transport, de la un hatchback convențional la un vehicul cu sistem de pilotare automată. Cu toate acestea, perspectivele pentru aplicarea în serie a unui astfel de dispozitiv nu au fost încă anunțate.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-ce-inseamna-si-cum-functioneaza-exclusivul-wet-mode-pe-noul-porsche-911/

Cmentariile sunt închise