(video) Un miliardar a aşteptat trei ani ca un copac să cadă singur în mijlocul Oceanului Pacific şi lemnul său să ajungă în maşina sa

Rolls-Royce a dezvăluit încă un sedan din colecția Bespoke – un Phantom cu ampatament lung, construit la comanda miliardarului american Jack Boyd Smith Jr. 

Automobilul se remarcă prin faptul că are suprafeţe acoperite cu o “vopsea care datează din anul 1934” şi aplicaţii din lemnul unui copac rar care creşte doar pe insulele Hawaii!

Producătorul britanic spune că este primul proiect din istoria sa în care a folosit un astfel de lemn. Un specialist de la Rolls-Royce a descris găsirea cantității necesare, resursele fiind extrem de limitate, ca fiind “o şansă la un milion”.

https://www.youtube.com/watch?v=BdHTNC6lMzQ
https://www.youtube.com/watch?v=NnRGJ1YccS0

Jack Boyd Smith Jr. este şi un împătimit după maşini scumpe şi exclusive, în mare parte clasice şi retro, astfel încât nu ezită să le adune pentru sume care îl costă o nimica toată. Colecţia sa din muzeul JBS este formată în prezent din circa 60 de automobile, cinci dintre care sunt de marcă Rolls-Royce.

Când a comandat un nou Phantom, el a cerut producătorului britanic să-l vopsească în același albastru adânc găsit pe al său Packard Twelve Coupe din 1934. Astfel, după câteva luni de muncă, capriciul a putut fi reprodus întocmai.

Pentru a face acest lucru s-a scos şi trimis la sediul companiei din Goodwood aripa acelui Packard menţionat. Specialiștii au avut nevoie să vopsească suprafețe de test şi/sau să combine peste 40 de opţiuni înainte de a o găsi pe cea potrivită!

În plus, corpul sedanului a fost decorat cu monograme aurii ale lui Smith și ale soției sale (ușa șoferului poartă inițialele personalizate “JBS Jr”, în timp ce ușa pasagerului poartă inițialele doamnei Laura Smith “LAS”), iar linia longitudinală aplicată manual pe lateralul maşinii este dintr-o altă nuanţă Dove Grey, mai deschisă.

Mascota Spirit of Ecstasy a fost realizată integral din argint.

Principalele dificultăți pentru specialiștii diviziei Bespoke Design au fost atunci când au trebuit să purceadă la personalizarea interiorului. Dorința lui Smith a fost aceea de a folosi același lemn din care a fost făcută o relicvă moştenită a familiei sale – un vechi balansoar!

S-a dovedit că fotoliul a fost realizat pe timpuri dintr-o specie rară de copac Koa, care crește doar pe insulele Hawaii, marea majoritate a pomilor fiind în prezent pe teritoriul rezervațiilor unde exploatarea forestieră este interzisă!

Există ferme specializate în Hawaii care cultivă Koa special pentru vânzare sub forma unor simple scânduri, dar pentru acest Rolls-Royce a fost necesar un trunchi întreg de copac solid. Drept urmare, clientul, dar şi cultivatorul au fost nevoiţi să aștepte până când unul dintre copacii din fermă se va prăbuşi în mod natural. Așteptarea a durat trei ani de zile (peste trei ani – timpul total cu cel necesar pentru personalizarea maşinii)!

Aproape întregul interior al lui Phantom a fost împodobit cu acest lemn rar, inclusiv panoul frontal, volanul, consolele centrale, scaunele, cotierele, mesele pliante, montanţii posteriori şi alte suprafeţe.

De asemenea, a fost folosit și pentru decorul manual al cutiei (peste 500 de ore de muncă) cu un set de ustensile şi tacâmuri pentru picnicuri, realizate manual prin tehnici tradiţionale din cel mai calitative materiale (de exemplu, sticla provine de la o fabrică din Ungaria, iar oţelul inoxidabil de la o fabrică din Anglia).

La deschiderea ușilor, pe nişte plăcuţe personalizate, aplicate pe pragurile interioare scrie: “Hand-built in Goodwood, England for Laura & Jack Boyd Smith, Jr.” Şi pentru Galerie – o bucată de sticlă neîntreruptă de pe bord, în spatele căreia clienții pot comanda opere de artă și design unice, lemnul în sine ocupă locul central, conservat și expus în centrul mașinii, prezentând frumusețea sa naturală.

Pielea naturală folosită este într-o culoare Dove Grey care, din nou, se potrivește cu cea din vechiul Packard Twelve, fiind combinată cu inserţii şi cusături de contrast în Navy Blue.

Deasupra, un tavan realizat manual cuprinde 1.420 de mici lămpi din fibră optică care se pot vedea prin orificii făcute pe pielea în culoare Navy Blue. Apropo, luminile redau cu aproximaţie cerul înstelat care era deasupra oraşului Cleveland, Ohio, în ziua când omul de afaceri s-a născut!

Monograma Rolls-Royce de pe tetiere este asortată cu finisajul exterior, în timp ce compartimentul din spate conţine un frigider pentru spumant, însoțit de câteva pahare şi sticle din cristal, gravate cu inițialele clienților.

Iată aşa, o mare investiție de timp i-a permis domnului Smith să-şi creeze un automobil cu adevărat unic, unul care, fără îndoială, va deveni un viitor clasic!

O galerie foto completă vezi puţin mai jos!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-alt-nivel-de-personalizare-acest-rolls-royce-are-un-bord-decorat-cu-peste-3000-de-pene-de-pasare/
https://autoblog.md/video-unicul-rolls-royce-rose-phantom-are-broderii-florale-facute-cu-un-milion-de-cusaturi-in-total/
https://autoblog.md/foto-a-ramas-atat-de-impresionat-de-un-rolls-royce-incat-a-decis-sa-si-comande-un-altul-cu-irisul-fiicei-sale-pe-el/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/