Reportaj Foto // Ajutorul umanitar acordat de România, în Piața Marii Adunări Naționale

Anticoruptie.md
19/02/2021

Asistența medicală acordată de România în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești) a ajuns la Chișinău. Este vorba de echipamente de protecție medicală – 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști FFP3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuși de unică folosință. Acest ajutor important a fost anunțat de președintele Klaus Iohannis în decembrie 2020, în cadrul vizitei oficiale efectuate la Chișinău.

Ceremonia de predare a asistenței umanitare a fost organizată în Piața Marii Adunări Naționale. La eveniment au participat participa Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar al Republicii Moldova; Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe al României; Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău; Raed Arafat, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României; Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În mai 2020, Guvernul României a alocat asistență medicală în valoare de 3,5 milioane de euro. Un convoi de 20 de camioane cu ajutor umanitar a pornit pe 6 mai din Piaţa Victoriei din București, și a ajuns joi, 7 mai la Chișinău. Numai că autoritățile moldovenești, în frunte cu fostul premier Ion Chicu, nu au permis ca ajutorul umanitar să fie prezentat în Piața Marii Adunări Naționale, deși ar fi existat o solicitare în acest sens din partea autorităților române. Ceremonia de primire s-a consumat atunci sub podul din regiunea Telecentru.

Anticoruptie.md
19/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii