Angajații PCCOCS au descins la Direcția protecție internă a Administrației Naționale a Penitenciarelor

Ilie Gulca
19/02/2021

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a desfășurat, în după-amiaza zilei de vineri, percheziții la Direcția protecție internă a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Responsabilul de relații cu presa al acestei instituții, Emil Gaitur, a evitat să spună reporterului Portalului Anticoruptie dacă aceste acțiuni ale procurorilor sunt legate de arestările șefilor de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

În dimineața zilei de luni, directorul adjunct al, Serghei Demcenco, a fost reținut de către procurori și ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate. Procuratura Generală nu a anunțat atunci despre reținere, rezumându-se la un scurt comentariu plasat pe pagina de Facebook a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

„La această etapă, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) întreprinde un șir de acțiuni active pe dosarul în privința angajaților de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova. La finalizarea investigațiilor vor fi oferite amănunte despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute”, se arată în nota PCCOCS.

Pe 10 februarie, procurorii și mascații de la Fulger au efectuat mai multe percheziții pe teritoriul municipiului Chișinău și la Penitenciarul Nr.18 Brănești, care s-a soldat cu reținerea a 12 persoane, între care și colonelul de justiție, Viorel Perciun, șeful închisorii.

Acestea sunt suspectate de comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Grupul ar fi activat în cadrul penitenciarului de la Brănești care ar fi dotat cu tehnică specială, iar de la domiciliile celor vizați s-ar fi ridicat sume de bani în mărime de aproximativ 5 milioane de lei.

Ilie Gulca
19/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii