‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriOlanda, Germania, Belgia - potențiali cumpărători pentru merele autohtone

Olanda, Germania, Belgia – potențiali cumpărători pentru merele autohtone

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Până în prezent, o bună parte din exporturile de mere moldovenești au fost direcționate pe piața rusă (peste 90%). Cu toate acestea, producătorii sunt în identificarea și altor alternative, pentru a-și diversifica piețele de desfacere, iar acestea ar putea fi țările precum Germania, Belgia, Olanda sau Ucraina.

În perioada pandemiei, standurile expoziționale sunt înlocuite cu misiuni de prezentare virtuală. Astfel, producători de mere din cadrul asociației Moldova Fruct au participat ieri la o activitate pilot de întâlnire online cu potențiali cumpărători.

Producătorii și-au prezentat oferta de mere, livezile și facilitățile de care dispun, cu ajutorul tururilor virtuale elaborate în anul 2020.

Cumpărătorii au manifestat interes și pentru prune, cireșe și caise.

„Discuția de astăzi le dă răgaz producătorilor să se pregătească bine pentru noul sezon, să cunoscă cerințele cumpărătorului și să se ajusteze”, a spus Tatiana Burcă, specialist marketing în cadrul proiectului APM.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Moldova Fruct cu suportul proiectului USAID Agricultura Performanta în Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›