‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCurs Agricultura ecologică: Înregistrează-te acum pentru a participa gratuit

Curs Agricultura ecologică: Înregistrează-te acum pentru a participa gratuit

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Asociația MOVCA, a lansat Cursul „Sistemul de agricultură ecologică” în cadrul proiectului „ Portalul Educațional E-learning în Agricultura Ecologică” finanțat de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). 

Acest curs este destinat tuturor fermierilor care doresc să opteze pentru o agricultură durabilă și în armonie cu mediul, dar și consumatorilor, micilor producători interesați să afle mai multe despre producerea sănătoasă a alimentelor. 

Cursul include următoarele componente:

  • Aspecte generale ale Agriculturii Ecologice;
  • Procesul de conversie și certificare;
  • Creșterea plantelor în regim ecologic;
  • Creșterea animalelor în regim ecologic;
  • Certificarea și comercializarea producției ecologice;
  • Alte aspecte importante ale Agriculturii Ecologice (ex: scheme de rotație, compostarea, culturi siderate etc.). 

Scopul proiectului – minim 1000 de participanți

Scopul proiectului este de a instrui calitativ cel puțin 1000 de fermieri, angajați ai întreprinderilor agricole și studenți ai instituțiilor cu profil agricol din Republica Moldova prin intermediul platformei e-learning.

Pentru a implementa proiectul, au fost identificați cei mai buni experți locali și internaționali în agricultura ecologică, care au oferit recomandări utile. 

‹ adv ›

Primii 2000 de utilizatori au acces gratuit la curs

Cursul este disponibil pe Portalulul Educațional E-learning, costul acestuia este de 199 de euro, însă înregistrându-vă ACUM vă veți număra printre primii 2000 de utilizatori care au acces gratuit la curs. 

Mentorii cursului sunt cei mai buni specialiști din sector, cercetători, reprezentanți ai organismelor de certificare și producători cu experiență în domeniu. 

‹ adv ›

Platforma vă asigură accesul la: multiple lecții video combinate cu materiale practice relevante pentru fiecare capitol, inclusiv linkuri utile și alte surse interactive de informație.

În urma studierii cursului, producătorii vor acumula abilitățile și cunoștințele necesare pentru a gestiona eficient o afacere în agricultura ecologică sau chiar pentru a lansa de la zero o astfel de afacere, iar consumatorii vor afla mai multe despre tot ceea ce presupune o producere sănătoasă, cu impact minim asupra mediului.

Accesează www.studii.movca.md pentru a avea acces la:

  • 10 Experți versați în domeniul agriculturii ecologice;
  • 21 Lecții video; 
  • informații utile despre agricultura ecologică;
  • Acces la curs oriunde și oricând. 

Datorită platformei de e-learning se estimează că va crește numărul producătorilor și a consumatorilor de produse ecologice, atât pentru consumul intern, cât și pentru exportul peste hotare.

Agricultura Ecologică – agricultura viitorului! 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›