‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleANSA: Legislația este racordată la standardele UE pentru a exporta produse de origine animală

ANSA: Legislația este racordată la standardele UE pentru a exporta produse de origine animală

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Membrii Comitetului de Coordonare al proiectului twinning ”Sprijin suplimentar pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranța alimentară” s-au întrunit recent într-o ședință online.

Asistența oferită de UE pentru domeniile de competență ale ANSA, prin intermediul proiectului twinning, reprezintă un suport important pentru obținerea dreptului de a exporta produse de origine animală (carne de pasăre, ouă, produse compuse pe bază de lapte, produse lactate) pe această piață.

Circa 87% din legislația relevantă acestor priorități (carnea de pasăre, ouă, și produsele compuse) au fost transpuse în baza legală a Republicii Moldova.

Este esențială aplicarea cadrului legal prin implementarea corectă a procedurilor generale și specifice, ce reglementează controalele oficiale efectuate de inspectorii ANSA pe domeniul sănătatea animalelor și siguranța alimentelor de origine animală.

„În primele 6 luni de activitate comună a experților proiectului twinning cu specialiștii ANSA, au fost evaluate cerințele de producere, export și certificare pentru produsele compuse cu conținut de lapte (înghețată), au fost elaborate recomandări referitor la procedurile oficiale de control al cărnii de pui și ouă, au fost evaluate și revizuite Planul național privind monitorizarea reziduurilor în produsele de origine animală și Planul privind zoonozele”, a mai declarat Vladislav Cotici.

Membrii Comitetului de Supraveghere au discutat și despre Planul de activitate pentru următoarele 6 luni, convenindu-se asupra unei colaborări bazate pe eficiență și eficacitate în cadrul proiectului.

La întrunire a participat și Ilona Gruenewald, manager de proiecte Agricultură și Dezvoltare Rurală în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, precum și reprezentanții celor trei instituții europene Agrarmarkt, Austria (AMA), Serviciul Alimentar și Veterinar de Stat din Lituania (SFVS) și Agenția pentru Reconstrucția și Modernizarea Agriculturii (ARMA), Republica Polonă și reprezentanții celorlalte instituții beneficiare din Republica Moldova.

‹ adv ›

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›