/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Polițiștii patrulează locurile de acces public, pentru a monitoriza respectarea măsurilor anti-Covid-19

missing
18 februarie 2021, ora 23:20

Controale inopinate în transportul public. Zeci de șoferi de microbuze și troleibuze au fost opriți, astăzi, de poliție pentru verificări. Acțiunile au loc, după ce Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență până pe 15 aprilie, curent. Deocamdată, șoferii sunt preveniți doar de către oamenii legii să respecte restricțiile și măsurile de prevenire ale infecției cu Covid-19. De asemenea, reprezentanții Ministerului de Interne anunță că se va întreprinde un șir de acțiuni, pentru a responsabiliza oamenii în legătură cu necesitatea de a respecta toate restricțiile impuse de autorități.

Începând cu data de 15 februarie, pe tot teritoriul Republicii Moldova, au intrat în vigoare noile restricţii impuse de starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită până pe 15 aprilie. Astfel, polițiștii vor patrula în adiacentul piețelor
comerciale, în locurile de acces public, zonele de agrement, stații și autogări și vor solicita cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar șoferilor de transport public li se va cere să limiteze numărul de persoane îmbarcate.

Potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică, pieţele vor fi deschise doar 3 zile pe săptămână, iar mijloacele de transport public vor putea îmbarca pasageri doar la jumătate din capacitate. Totodată, săptămâna trecută, în mai multe instituții din subordinea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost efectuate controale inopinate.

Prin urmare, din numărul total de unități verificate, în 10 cazuri au fost depistate neconformități, inclusiv în trei instituții de educație și învățământ, trei unități de comerț și șase obiective de producere și frizerii. Informațiile actualizate au fost făcute publice, ieri, la o ședință specială.

Cea mai vulnerabilă categorie de cetățeni supuse riscului de infecție sunt persoanele în vârstă. În context, autoritățile îndeamnă tinerii să le acorde sprijinul și suportul necesar. Din cauza numărului mare de infectări s-a redus și fluxul de traversări la frontieră.

Potrivit responsabililor de la Ministerul de Interne, în această săptămână, au fost înregistrate peste 112 mii de traversări, cu aproximativ 20 de mii mai puțin față de săptămâna trecută, când au fost înregistrate puțin peste 132
de mii de traversări. Pentru a evita răspândirea infecției, țările vecine au introdus Republica Moldova în așa numita zonă roșie, iar față de cetățenii care doresc să traverseze frontiera de stat au fost introduse anumite restricții și condiții.

De asemenea, ceremoniile din localuri se pot organiza cu cel mult 20 de invitaţi şi nu cu 50, ca până acum. Totodată, va fi supravegheată și activitatea agenților economici și se va interveni cu aplicarea amenzilor în caz de nerespectare a măsurilor de restricție. De la începutul anului curent, pentru nerespectarea restricțiilor impuse, Poliția a întocmit peste 3500 de proceseverbale, iar suma amenzilor aplicate depășește patru milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram