image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Pavel Filip spune de ce l-a propus în 2014 pe Plahotniuc pentru Ordinul Republicii

Vladimir Plahotniuc a fost propus pentru a fi decorat cu Ordinul Republicii pentru că „toți factorii de decizie” de atunci s-au ales cu medalii în contextul semnării Acordului de Asociere RM-UE. Astfel explică Pavel Filip cererea adresată chiar de către el președintelui de atunci Nicolae Timofti.

Solicitat de Jurnal TV, Pavel Filip a declarat că nu va comenta decretul semnat astăzi de Maia Sandu prin care lui Plahotniuc i-a fost retras Ordinul Republicii.

„Este decretul președintelui pe care noi nu îl vom comenta. Din câte cunoaștem, decizia partidului de a-l înainta pe domnul V. Plahotniuc la distincție a fost una colegială și a fost aprobată în contextul procesului de semnare a Acordului de Asociere cu UE. Toți factorii de decizie de atunci au fost decorați, iar persoana respectivă ocupa funcția de vice-președinte al Parlamentului. Astăzi PDM este un alt fel de partid care face alt fel de politică”, a menționat Pavel Filip.

Amintim că Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii” în 2014 de către președintele de atunci, Nicolae Timofti.

Distincția i-a fost oferită „pentru contribuţii decisive la desăvârşirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică şi integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: