(video) Gavrilița spune că s-ar putea produce schimbări în componența miniștrilor săi, dar și programul va fi modificat

Natalia Gavrilița, desemnată repetat la funcția de premier, susține că componența nominală a Cabinetului de miniștri ar putea fi modificată. După mai multe discuții și consultări cu parteneri politici, experți și alți oameni din societate, Gavrilița va anunța dacă au fost operate anumite schimbări. Declarațiile au fost făcută aseară în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Foto: Natalia Gavriliță/fb

„S-ar putea să existe schimbări în componenţa Guvernului şi în programul de guvernare, suntem în discuţie cu parteneri politici, experţi, oameni din societate ce ne dau anumite reacţii la program, în baza discuţilor vor fi propuneri şi s-ar putea să schimbăm anumite aspecte ale programului, dar şi componenţa guvernului. Este un proces interactiv, de consultări, voi veni cu componenţa când vom finaliza procesul de consultări”, a declarat Gavriliţa.

Întrebată dacă modificările au legătură cu informațiile care au apărut în spațiul public cu referire la unii membri, Gavrilița a negat, menționând că sunt doar acuzații false.

„Este o campanie de denigrare a oamenilor din anturajul preşedintelui, a consilierilor prezidenţiali”, a menționat aceasta.

Guvernul Gavrilița 1 a acumulat zero voturi în ședița din 11 februarie 2021. În timp ce premierul desemnat își prezenta programul la tribuna centrală, liderul PSRM , Igor Dodon anunța o nouă candidatură la funcția de premier. Pentru Mariana Durleșteanu au semnat 54 de deputați din PSRM, Pentru Moldova și independenți, care au și anunțat în plen că au creat o majoritate parlamentară în acest sens.

În același timp, Platforma DA a anunțat că îl vrea pe Andrei Năstase desemnat la funcția de premier, pentru a „nu permite învestirea unui Guvern de stânga”.

Președinta Maia Sandu a convocat consultări cu fracțiunile parlamentare, petru care a fost criticată că ar fi fost „formale și superficiale”, iar la final a anunțat că o desemnează din nou pe Natalia Gavrilița, întrucât „are dubii privind unele semnături ale unor deputați ce au fost depuse pentru o altă candidatură”. Asta chiar dacă o decizie a Curții Constituționale stabilește că președintele țării este obligat să înainteze la funcția de premier candidatul pentru care au semnat cel puțin 51 de deputați.

Maia Sandu și partidul pe care l-a condus pledează pentru alegeri anticipate, în orice condiții, pentru a „curăța actualul Parlament de corupți”. Și PSRM a anunțat că își dorește alegeri anticipate, însă „e nevoie ca până la scrutin țara să aibă un Guvern cu puteri depline, care să gestioneze criza pandemică și cea economică, să negocieze cu instituțiile financiare internaționale și să asigure venirea loturilor de vaccin anti-Covid. Celelalte fracțiuni parlamentare, la fel, au pledat public pentru anticipate, deși sondajele nu le oferă șanse de a mai accede în Parlament.

Decretul privind numirea repetată rămâne în vigoare cel puțin până pe 23 februarie, ziua în care CC va examina sesizarea depusă de socialiști.


Pub