„Dragostea” a costat-o două dosare penale: O femeie din Kiev, reținută la frontieră

Deși deținea toate actele de călătorie în regulă, o cetățeană a Ucrainei a recurs la traversarea clandestină a frontierei de stat. Cazul a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 18 februarie, fiind consemnat la frontiera de est a țării.

Foto: www.border.gov.md

În jurul orei 03:25, pe direcția localităților Ștefănești - Dălniceni, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Volintiri a observat un mijloc de transport care se deplasa spre linia frontierei de stat. La scurt timp, din autoturism a coborât o persoană care și-a continuat drumul spre graniță. Polițiștii de frontieră au intervenit imediat pentru contracararea ilegalității. Aceasta s-a dovedit a fi o cetățeană a Ucrainei, în vârstă de 40 de ani, domiciliată în orașul Kiev.

Femeia și-a recunoscut vina, declarând că a venit în Republica Moldova la începutul săptămânii, de asemenea în mod fraudulos. Pentru că suntem în perioada pandemică a „crezut” că la traversarea legală a frontierei va fi plasată în autoizolare, însă avea nevoie doar pentru o perioadă scurtă șă-și viziteze un amic. Lipsa de informare, ar fi motivul ilegalității comise.

Pe numele femeii au fost pornite două cauze penale, conform prevederilor art. 27, art.362 și art. 362 Cod Penal al R. Moldova. Incidentul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din Direcția regională EST pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.


Pub