Anunț important pentru moldovenii care studiază în Rusia: „Autoritățile ruse au decis revenirea graduală a studenților străini”

Autoritățile competente ale Federație Ruse au decis revenirea graduală a studenților cu frecvență la zi, la studii, informează Ambasada Republicii Moldova la Moscova.

Foto: russkiymir.ru

„Informația privind reîntoarcerea studenților străini în Rusia este adoptată de către Biroul operațional pentru prevenirea importului și răspândirii infecției Covid-19, ținând cont de situația sanitar-epidemiologică din țara de origine a studentului, reluarea curselor avia regulate, cu Federația Rusă, prezentarea obligatorie a testelor negative la Covid-19 și alte aspecte importante.

La momentul actual, studenții din țara noastră de rând cu cei din alte state își continuă studiile la distanță, pe platforma on-line și nu pot reveni în Rusia”, anunță ambasada.

Informația privind modificarea condițiilor de permisiune de intrare la studii pe teritoriul rus este adoptată în exclusivitate de autoritățile ruse și se comunică în modul stabilit.

Despre schimbările respective misiunea diplomatică va informa în regim prioritar.


Pub