După Plahotniuc, și Vlad Filat riscă să rămână fără distincția „Ordinul Republicii”. Ce spune Maia Sandu

După ce astăzi președinta țării, Maia Sandu, a anunțat despre retragerea „Ordinului Republicii„ fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, a venit cu o solicitare să-i fie retrasă distincția și lui Vlad Filat. Maia Sandu a declarat, în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV, că „va analiza acest caz”.

Foto: UNIMEDIA

„Nu cred că beneficiază dacă i-a fost retrasă prin judecată. E foarte ciudat că instanța de judecată îi redă acest drept, mi se pare cu totul ciudat. O să analizăm și o sa vedem fiecare caz în parte”, a declarat Sandu.

Astăzi, președinta țării, Maia Sandu, a semnat Decretul prin care i-a retras fostului lider al PD, Vladimir Plahotniuc, distincția „Ordinul Republicii”.

Tardivă și infantilă”, astfel a calificat avocatul lui Vlad Plahotniuc decizia de astăzi a președintei Maia Sandu de a retrage „Ordinul Republicii”. Într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA, Lucian Rogac, avocatul fostului lider PD, menționează că în eventualitate va ataca în instanță decretul semnat de Sandu.

În decembrie 2013 Vlad Filat a fost decorat cu "Ordinul Republicii" de către Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor democratice, pentru contribuție substanțială la aprofundarea dialogului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, eforturile depuse în vederea restabilirii localităților afectate de calamitățile naturale din vara anului 2010 și activitate organizatorică prodigioasă”.


Pub