(video) BAC-ul revine în 2021. Cum își propune ministerul Educației să organizeze examenele în acest an

Elevii din țară nu scapă de examene și bacalaureat în acest an. Ministra Educației, Lilia Pogolșa a semnat un ordin care prevede organizarea pretestărilor, pregătirii pentru BAC, dar și pentru cei din clasele primare și gimnaziale care la fel susține examene la sfârșit de an. Astfel, circa 6 mii de elevi, din circa 160 de școli, vor participa la pretestare. Declarațiile a fost făcute de ministra interimară a Educației, Lilia Pogolșa, la Puterea a 4-a de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„În urma acestor pretestări, ne propunem să face o analiză a rezultatelor elevilor în comparație cu pretestarea din 2019. Elevii au trecut printr-o perioadă foarte grea anul trecut, instruirea online este bună, dar noi cunoaștem că în toamnă toate școlile au recapitulat materialele care au fost sau nu suspendate. Trebuie să recunoaștem că elevii care anul acesta trebuie să susțină bacalaureatul sunt într-o situație mai dificilă decât cei care l-au susținut în 2019.

„S-ar putea să ajustăm unele conținuturi pentru bacalaureatul din 2021. Noi trebuie să luăm în considerație situația dificilă prin care au trecut elevii și profesorii și să ajustăm conținuturile la această situație”

Ministra a mai precizat că acest lucru s-a întâmplat și în alte țări precum România.

În 2020, urmare a situației epidemiologice, examenele au fost anulate. Parlamentul a aprobat proiectul de lege care prevede anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general din acest an.


Pub