16:25:47 28.03.2024
Stiri

Candidatul desemnat la funcţia de premier SCHIMBĂ LISTA miniştrilor, dar şi unele prevederi ale programului de guvernare

Actualitate 18.02.2021 08:59 Vizualizări2116 Autor: Ziarul National
Candidatul desemnat la funcţia de premier SCHIMBĂ LISTA miniştrilor, dar şi unele prevederi ale programului de guvernare


Lista miniştrilor propuşi în Guvernul Gavrilița va suferi schimbări, dacă Înalta Curte va declara constituţional decretul preşedintelui privind desemnarea repetată a Nataliei Gavriliţa în funcţia de premier.

Anunțul a fost făcut de premierul desemnat Natalia Gavriliţa ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

„S-ar putea să existe schimbări în componenţa guvernului şi în programul de guvernare, suntem în discuţie cu parteneri politici, experţi, oameni din societate ce ne dau anumite reacţii la program, în baza discuţilor vor fi propuneri şi s-ar putea să schimbăm anumite aspecte ale programului, dar şi componenţa guvernului. Este un proces interactiv, de consultări, voi veni cu componenţa când vom finaliza procesul de consultări”, a dat asigurări Natalia Gavriliţa.

Aceasta a ţinut să precizeze că schimbările ce ar urma să fie efectuate în componenţa echipei nu au nicio legătură cu informaţiile ce au apărut în spaţiul public cu privire la consilierii preşedintei Maia Sandu.

„Sunt acuzaţii false, mai mult, este o campanie de denigrare a oamenilor din anturajul preşedintelui, a consilierilor prezidenţiali. Spre exemplu, Andrei Spînu este un antreprenor de succes, a crescut o afacere internaţională, averea agonisită nu a fost din funcţii la stat spre deosebire de alţi socialişti milionari, care au căsătorii fictive”, a spus Gavriliţa.

Amintim că, pe 16 februarie, Curtea Constituţională a respins cererea PSRM de suspendare a acţiunii decretului privind desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru, dar va examina cauza pe fond într-o ședință din 23 februarie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md