14:05:14 29.03.2024
Stiri

De la „DODON PLEACĂ”, la principalul NEGOCIATOR pentru o nouă coaliție de salvare a lui Dodon? Andrian Candu a încercat să CONVINGĂ deputații din PD să semneze lista în susținerea Marianei Durleșteanu

Actualitate 18.02.2021 11:41 Vizualizări10138 Autor: Ziarul National
De la „DODON PLEACĂ”, la principalul NEGOCIATOR pentru o nouă coaliție de salvare a lui Dodon? Andrian Candu a încercat să CONVINGĂ deputații din PD să semneze lista în susținerea Marianei Durleșteanu


Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, s-ar fi numărat printre negociatorii noii majorități parlamentare, care a înaintat-o pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Socialiștii ar fi avut planul „A” și planul „B” pentru înaintarea Marianei Durleșteanu. În primul caz ar fi fost vorba de o coaliție formată din PSRM, PD și „Pro Moldova” (55 de voturi), însă totul a căzut din cauza refuzului lui Pavel Filip.

Potrivit lui Filip, fostul său coleg de partid, Andrian Candu, a insistat pe lângă el joia trecută să semneze lista pentru susținerea Marianei Durleșteanu. Mai mult, Candu, care la mijlocul anului trecut a desfășurat campania „Dodon Pleacă”, a fost cel care l-a dus pe ex-premierul Filip în biroul spicherului Zinaida Greceanîi.

Citește și: Dodon PLEACĂ // JOC interactiv cu președintele Dodon, lansat de „Pro Moldova”: Șeful statului colectează „KULIOACE”. Formațiunea lui Candu va aduna semnături pentru REVOCAREA din funcție a președintelui

„Eu am spus încă joia trecută că de noi s-au apropiat și ne-au solicitat să semnăm… Este adevărat că de mine s-a apropiat Andrian Candu de câteva ori și până la urmă m-a invitat să mergem la doamna Greceanîi, ca să ne spună ea ce planuri au în continuare. Am fost acolo și m-au întrebat dacă vrem să semnăm. Am spus categoric că nu vom semna alături de cei care deja semnaseră acea listă. După asta mi s-a făcut a doua ofertă - dacă semnăm noi, atunci sunt retrase semnăturile lui Șor, Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc. Am spus că nu semnăm și cu aceasta a luat sfârșit discuția. Probabil că Andrian Candu era gata să semneze. Trebuie lui să-i adresați această întrebare”, a precizat ieri-seara Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni televizate de la Jurnal TV.

În opinia lui Filip, fostul spicher Andrian Candu și grupul său se numără printre transfugi, iar PD nu se va alia cu deputații care au părăsit formațiunea sa. „Noi am declarat foarte clar că nu vom merge alături de Șor și transfugii din Parlament. Evident că e vorba și de Pro Moldova”, a conchis Filip.

Amintim că deputații PSRM, cei ai Partidului „ȘOR”, dar și neafiliații Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Oleinic (54 de parlamentari) au semnat Declarația privind constituirea majorității parlamentare pentru susținerea candidatului Mariana Durleșteanu. Documentul a fost prezentat în cadrul consultărilor de joia trecută cu fracțiunile parlamentare, președintelui Maia Sandu. Șeful statului nu a ținut cont de constituirea acestei majorități parlamentare, pe motiv că printre semnatari sunt transfugi, persoane răpite și persoane implicate în furtul miliardului.

PSRM a contestat la Curtea Constituțională decretul președintelui Maia Sandu, prin care Natalia Gavrilița a fost înaintată repetat să formeze un nou guvern, iar verdictul Înaltei Curți urmează a fi pronunțat pe 23 februarie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md