20:33:31 25.04.2024
Stiri

Vești bune pentru deținătorii de PATENTE de întreprinzător. Statul ar putea să le acorde ajutor de ȘOMAJ pentru perioada stării de urgență, când a fost sistată activitatea piețelor

Actualitate 18.02.2021 12:22 Vizualizări1345 Autor: Ziarul National
Vești bune pentru deținătorii de PATENTE de întreprinzător. Statul ar putea să le acorde ajutor de ȘOMAJ pentru perioada stării de urgență, când a fost sistată activitatea piețelor


Comisia parlamentară pentru protecție socială, sănătate și familie a aprobat astăzi includerea pe ordinea de zi a Legislativului a proiectului de lege privind acordarea ajutorului de șomaj deținătorilor de patente, pentru perioada stării de urgență, atunci când a fost sistată activitatea piețelor.

Secretatul Comisiei protecție socială, sănătate și familie, deputatul Liviu Vovc, a spus că proiectul respectiv a fost înregistrat încă în luna aprilie 2020.

„Acest proiect era vital în acea perioadă pentru o categorie importantă a populației, dar a durat aproape un an până când a fost elaborat raportul pentru prima lectură.

Sper că de acum încolo lucrurile se vor mișca mai rapid, dar totuși... Proiectul urma să fie dezbătut în cadrul ședinței plenare, însă am fost informați că săptămâna aceasta nu vor avea loc ședințe plenare. În timp ce unii politicieni joacă șah, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică iarăși a decis reducerea perioadei de funcționare a piețelor. Iar sub incidența acestor restricții cad peste12 000 de deținători de patente, care sunt lipsiți de sursa lor de existență și nu au susținerea statului în această perioadă”, a punctat Vovc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md