05:27:20 25.04.2024
Stiri

Transportatorii auto SISTEAZĂ pentru o zi toate cursele regulate pe întreg teritoriul R. Moldova, inclusiv în Chișinău: „Nu avem altă soluție pentru a arăta lipsa de competență a funcționarilor responsabili de gestionarea pandemiei”

Actualitate 18.02.2021 13:34 Vizualizări2060 Autor: Ziarul National
Transportatorii auto SISTEAZĂ pentru o zi toate cursele regulate pe întreg teritoriul R. Moldova, inclusiv în Chișinău: „Nu avem altă soluție pentru a arăta lipsa de competență a funcționarilor responsabili de gestionarea pandemiei”


Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a luat astăzi decizia să sisteze pentru o zi - 23 februarie curent - transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul R. Moldova, din cauza noilor restricții adoptate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Transportatorii auto de pasageri sunt nemulțumiți că autoritățile au decis limitarea la 50% din capacitatea de îmbarcare a numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional.

„Săptămâna viitoare, pentru o zi, va fi sistat transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul R. Moldova, inclusiv transportul privat (de peste 50%) în municipiul Chișinău. Este o măsură de protest împotriva incompetenței funcționarilor publici responsabili de gestionarea crizei pandemice. Această decizie vine ca reacție la aplicarea amenzilor pentru încălcarea Hotărârii nr. 45 CNESP, dar și în urma discuției de astăzi cu membrii CNESP”, a declarat președintele APOTA, Oleg Alexa.

Acesta e nemulțumit că secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a salutat decizia de a sista transportul auto de pasageri, pentru a opri răspândirea COVID-19.

„Doamna Zatîc a salutat decizia de sistare a transportului regulat de pasageri și s-a arătat convinsă că aceasta va avea un efect pozitiv asupra populației țării. Fără a ne referi la competența și devotamentul dnei Zatîc, care de rând cu alți funcționari publici au eșuat în gestionarea crizei pandemice, autoritățile au evitat să explice de ce măsurile epidemiologice au fost adoptate în lipsa unor măsuri complexe de ordin social, economic și financiar. Astfel, aceste măsuri nu-și vor atinge scopul - diminuarea riscurilor contaminării. Ba din contra, vor crea riscuri noi și mai greu de monitorizat. Ne cerem scuze de la pasageri pentru lovitura primită din cauza sistării transportului. Nu avem altă soluție pentru a arăta lipsa arăta lipsa de competență a funcționarilor responsabili de gestionarea pandemiei”, a conchis Alexa.

Amintim că noile restricții aplicate de autorități au intrat în vigoare de la 17 februarie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md