08:15:42 20.04.2024
Stiri

Andrian Candu NU vede o problemă ca „Pro Moldova” să fie la GUVERNARE împreună cu PSRM: „Nu mă interesează că e PSRM… În perioadele de criză, colorile politice și DOCTRINELE nu mai contează”

Actualitate 18.02.2021 16:14 Vizualizări3145 Autor: Ziarul National
Andrian Candu NU vede o problemă ca „Pro Moldova” să fie la GUVERNARE împreună cu PSRM: „Nu mă interesează că e PSRM… În perioadele de criză, colorile politice și DOCTRINELE nu mai contează”


Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, nu vede o problemă ca exponenții formațiunii sale, declarată proeuropeană, să se regăsească la guvernare alături de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Declarațiile au fost făcute ieri, în cadrul unei emisiuni realizate de portalul știri.md.

Potrivit lui Candu, pentru ca lucrurile în R. Moldova să meargă bine, ar fi cazul ca exponenții echipei sale să fie la guvernare, chiar alături de PSRM. „Una dintre soluții e să participăm la guvernare cu profesionalismul nostru. Nu mă interesează că e vorba de PSRM… Eu am văzut că mai ales în perioadele de criză culorile politice și doctrinele politice chiar nu contează”, a precizat Candu.

Citește și: Dodon PLEACĂ // JOC interactiv cu președintele Dodon, lansat de „Pro Moldova”: Șeful statului colectează „KULIOACE”. Formațiunea lui Candu va aduna semnături pentru REVOCAREA din funcție a președintelui

De asemenea, fostul spicher nu exclude că dânsul va vota pentru echipa Marianei Durleșteanu, care a fost propusă la funcția de premier de o majoritate formată din PSRM și Partidul „ȘOR”. „Dacă vine cu o echipă bună și cu un program anticriză, cu acțiuni clare, așa cum lucrează tehnocrații… Dacă, dacă, dacă, atunci vom discuta în echipă și vom decide să votăm sau să nu votăm. Eu, personal, fără să mă consult cu echipa, nu exclud că voi vota și o voi susține (pe Mariana Durleșteanu n.r.)”, a adăugat Andrian Candu.

Citește și: De la „DODON PLEACĂ”, la principalul NEGOCIATOR pentru o nouă coaliție de salvare a lui Dodon? Andrian Candu a încercat să CONVINGĂ deputații din PD să semneze lista în susținerea Marianei Durleșteanu

Sursa citată a precizat că în actualul Parlament doar „Pro Moldova” nu a fost la guvernare în ultimii doi ani. Acesta a ținut să sublinieze că prin lunile septembrie-octombrie 2020 ar fi avut promisiunea celor de la Partidul Acțiune și Solidaritate că nu se va insista pe alegeri parlamentare anticipate în anul 2021.

„Atunci ne spuneau că nu ar fi oportun ca în 2021 să aibă loc alegeri anticipate, dar după ce exponentul lor a câștigat Președinția au uitat de aceste promisiuni”, a conchis Candu.

De menționat că liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, a dezvăluit ieri că Andrian Candu a încercat să-l convingă să semneze, alături de PSRM și Partidul „ȘOR”, pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier. Când a refuzat să semneze alături de Partidul „ȘOR”, Candu i-ar fi propus să fie creată o majoritate PSRM-PD-„Pro Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md